Medicineheart

                        

 

Ik heb een graad in de Psychologie, Bsc Psychology, behaald aan de Teesside University, te Middlesbrough in Engeland.

De opleiding tot Natuurgeneeskundig Therapeut, Hoge School voor Natuurgeneeskunde te Bloemendaal, gevolgd en gespecialiseerd in Bach Bloesem Therapie voor Kinderen, Voetreflexologie alsmede Psycho-Sociaal & Spiritueel Coaching & Counselling.

6 jarige training tot energetisch therapeut & teacher gevolgd. Waarvan 4 jaar een individuele studentschap volgens een eeuwen oude Noord-Amerikaanse Cherokee traditie, the Black Bear Lineage.

                    

 In Januari 2012 begonnen met Boedhistische Psychology trainingen in de leer van Zen Boedhisme.

Cuong Lu (Phap Dung) 1968. Sinds 1993 lid van de Boeddhistische Tiep Hien Orde. Leefde van 1993 tot 2009 als monnik in Plum Village’s sanghas; ontving in 2000 de Dharmacharia (meditatie-leraar) transmissie van Zenmeester Thich Nhat Hanh. Sinds 1994 gaf hij retraites in verschillende landen, waaronder: Rusland, Italië, Spanje, Duitsland, Noorwegen, Nederland, België, Amerika, Canada, Vietnam, Thailand, Laos, Cambodja, Engeland, Australië… In Plum Village gaf hij les in Boeddhistische Psychologie en Vinaya (leefregels voor monikken en nonnen). Hij is inmiddels uitgetreden en woont in een klein dorp in Nederland.

Deze training, gegeven door Cuong Lu,  in het Zen Boedhisme helpt mij om het lijden van de mens met andere ogen te bekijken en te ervaren. Dat aandacht en inzicht het vrije Ik helpen ontdekken waarin we ons geluk kunnen ervaren zonder discriminatie!

 

 

                  

The SonRise, ook wel Optionmethode genoemd, is een van de bekendste methoden die ontwikkeld zijn om contact te maken met autistische kinderen.

Deze methode houdt in dat ouders of begeleiders zich proberen in te leven inde belevingswereld van het kind door zijn handelingen te imitieren er in mee te doen vanuit een open hart en onvoorwaardelijke acceptatie. 

Het kind merkt dit en begint langzaam (oog) contact te maken. Hierdoor ontstaat een groeiend wederzijds vertrouwen, neemt gedeelde aandacht toe en kan het kind uitgenodigd worden om spelender wijs op ontdekkingstocht te gaan.

Belangrijke kenmerken uit het SonRise Programma zijn:

* Het  onvoorwaardelijk accepterende en responsieve karakter van waaruit de ouder/begeleider het kind en zichzelf observeert

* Een op een situatie waarin spelen en leren gecombineerd worden

* Het gebruik van een prikkelarme omgeving

 * Het kind wordt uitgenodigd zonder eisen en voorwaarden te participeren 

 www.option.org

 www.autismtreatmentcenter.org